Вятърът ще се усилва и ще повишава температурите. В София температурата

...
Вятърът ще се усилва и ще повишава температурите. В София температурата
Коментари Харесай

Синоптикът Янков предупреди: Идват нови валежи, застудяване и сложна обстановка в страната

" Вятърът ще се усилва и ще покачва температурите. В София температурата следобяд ще се увеличи до 13 градуса. Топлото време ще се задържи и на следващия ден, само че от следобяд и вечерта стартира смяна с увеличение на облачността и превалявания в страната. Единственото рисково събитие ще бъде нарастването на снежната завивка, вятърът ще бъде по-слаб ", каза синоптикът Петър Янков.

Той предвижда, че валежите в събота ще обзет целия Балкански полуостров. При нас в събота вечерта снежната завивка в северните региони ще доближава 10-15 см, в южните - до 7 см. В неделя преваляванията последователно ще стопират, а времето ще остане хладно, стана ясно още от прогнозата на Янков за Bulgaria ON AIR.

Снежната покрива приблизително в планините е сред 40 и 110-120 см. Следват по-студени дни доникъде на идната седмица, които ще задържат снежната покрива в обитаемоте места. 

" Следващата седмица времето ще бъде доста динамично и с бързи промени в температурите. Ако в понеделник и вторник минималните температури се движат сред -9 и -4 градуса, а оптималните са сред 2 и 4-5 градуса, в сряда бързо ще се покачат. Ще превалява дъжд и сняг. В четвъртък ще захладнее и ще завали сняг, основно в западните планински региони. От петък стартират нови превалявания, захлаждане и комплицирана конюнктура в страната ", заяви Янков.

По думите му времето в идващите дни ще бъде доста динамично, а студените дни предстоят в края на януари, когато към Балканите ще се спусне леден арктически въздух.

" Зимата стартира да отстъпва, само че при тези климатични промени времето над Балканите е доста динамично и с чести циклони. Има леко изместване на зимата, природата компенсира с по-хладна пролет. Дългосрочните прогнози са за естествена пролет с повече сняг и по-студено време при започване на февруари ", уточни още Янков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР